onsdag 23. juli 2014

LAG DINE EGNE TITLER MED SILHOUETTE MASKIN


Heisann alle sammen!

Jeg håper dere alle nyter sommervarmen og late dager!
I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere hvordan dere enkelt kan lage deres egne titler med SILHOUETTE maskin. Dette er en maskin jeg virkelig er forelsket i 

01. Det første dere gjør er åpne Silhouette Studio programmet, dette følger med maskinen men kan også lastes ned fra internett. 

02. Når dere har fått åpnet SILHOUETTE STUDIO programmet trykker dere på TEXT knappen. Og dere vil få opp ett rødt typer tegn. Dere er nå klar til å skrive teksten deres. 

03. Dere kan nå velge å skrive teksten deres med en gang, eller å velge font og størrelse først. Font velger dere i den høyre margen. Om dere velger å skrive teksten med en gang kan dere etterpå merke teksten deres og deretter velge font, str og mer. 

04. Tittelen er nå klar for kutting. Fonten jeg har brukt heter "young and beautiful" og er en gratis font. 

05. I SILHOUETTE maskinen kan dere bruker kartong, mønsterark, kopipapir, vinyl, stoff, chipboard papir og mange andre medium. Jeg har valgt å bruke Chipboard papir fra SILHOUETTE. Dette kuttet jeg til, og la på kuttematten

06. Du er nå klar til å sette kuttematten inn i SILHOUETTE maskien din, og du er klar til å kutte ut tittelen din. 

07. For å kutte ut tittelen din må du trykke på FILE og velge SILHOUETTE CUT SETTINGS. 

Du vil da få opp SILHOUETTE CUT SETTINGS i den høyre margen. Der velger du CHIPBOARD SILHOUETTE BRAND. Da får du opp all info om kuttingen. 

Men det viktigste du ser på er hvilke hakk kniven skal stå på. Og til CHIPBOARD papir skal kniven være på hakk nr 5. 

08. Du tar kniven ut av hylsteret sitt, og på venstre side av SILHOUETTE maskinen finner du ett hull hvor du setter kniven ned i og vrir til den lille røde pilen peker på hakk nr 5. Når det er gjort setter du kniven tilbake på plass i hylsteret sitt. 

09. Trykk på CUT, og vent mens magien skjer! ;) 

10. Her er tittelen ferdig kuttet, og du kan forsiktig fjerne papiret rundt tittelen din. Når du har gjort det, så løfter du tittelen av kutte matten. Tittelen er nå klar til bruk. Enten du velger å bruke den slik den er i craft farge eller du farger den med gesso, akryl maling eller dabber. 

Hvordan jeg har brukt min tittel skal dere få se på mitt DT-bidrag til månedsutfordringen som blir publisert 01. September KREATIV SCRAPPING BLOGGEN! Men her er en liten sneak peak ;) 

Jeg håper dere fikk litt inspirasjon til å lage kreative titler med SILHOUETTE maskinene deres! Det er enkelt, det er gøy og du får akkurat den tittelen du vil til ditt prosjekt! 

Tusen takk for at du tittet og velkommen tilbake!

Kreative klemmer fra DT Kristine


1 kommentar:

  1. Etter å ha sett dette innlegget ditt, skulle jeg nesten ønsket at jeg hadde silhouette :-)

    SvarSlett

You might also like:

Related Posts with Thumbnails