mandag 16. november 2009

35 uker på vei :)

I dag er jeg 35 uker på vei :) Bare 5 uker igjen!
Eller bare og bare, jeg begynner å bli ganske klar for at babyen kan komme nå...
Nå som det nærmer seg merker jeg at tålmodigheten begynner å ta slutt, vil jo bare holde og kose med gullet mitt :)
Håper babyen kommer om 2-3 uker, da får jeg feire jul hjemme :)
Har jo egentlig termin den 23 des, lillejulaften.

OM BARNET
Vekt: 2500 g
CRL: 31 cm
Full lengde: 42,5 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.
Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.
Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!

3 kommentarer:

 1. Tidene går nok så fort nå i slutten at du nesten ikke rekker å tenke på det ;)

  SvarSlett
 2. Hei Kristine!
  Her kommer svar, og jeg skal gå ordentlig inn i meg selv, så du blir fornøyd.

  Som du sier, så var det ikke uvanlig for en del generasjoner siden. Det er et dødt argument, for det er ikke "for noen generasjoner siden" nå. Om farmoren min eller oldemoren min var tenåringsmor, så spiller det ingen rolle, for tidene var annerledes da, kvinnen var på kjøkkenet for å lage mat og i soverommet for å lage barn.

  Du spør HVORFOR jeg synes det er dumt at barn får barn? Jeg synes du argumenterer godt for din egen del, du vil ha mer tid og energi, du husker bedre hvordan det var å være barn selv osv. Mitt motargument er: Når man er fjorten år har man ikke den livserfaringen jeg mener man trenger for å kunne ta vare på et barn. Det er klart at "hvis du er gammel nok til å ha sex, så er du gammel nok til å ta konsekvensene", men er de egentlig det? Hvis du er fjorten, har du kontroll på økonomien? Har du i det hele tatt noensinne betalt regningene dine selv?

  En ting; jeg vet at jenter blir voksne sykt fort når de får barn. Men man er fremdeles et barn.
  Heldigvis er det mange som har familien sin i ryggen, så de kan prøve, feile og lære. Men hva med dem som ikke har den tryggheten? Hva med de tenåringsmødrene som ikke har noen som helst forutsetninger til å bli gode mødre? Og jeg VET at en dame på 27 eller 40 år kan bli en dårlig mor også, men erfaringsmessig er det mer som tilsier at 27 & 40åringen vil takle det på en bedre måte, har flere ressurser rundt seg og bedre økonomi.

  Og la meg være HELT klar på en ting; dersom en fjortenåring blir mor, og gjør en bra jobb, så vil jeg være den første som applauderer det.

  Og ja, innlegget er satt VELDIG på spissen. Det tror jeg alle som leser det egentlig merker. Men jeg forstår at noen føler seg støtt.

  Og når det kommer til deg personlig, er jeg glad på dine vegne. Du virker veldig klar til å bli mor, og jeg har ingen tvil om at barnet ditt vil få en oppegående mor som elsker ungen sin. Jeg kunne fortsatt i evigheter jeg også - men jeg tror vi begge har sett hverandres poenger.

  Ha en flott dag!

  Håkon

  SvarSlett

You might also like:

Related Posts with Thumbnails